Камиони блокираха бул. Цар Освободител пред Народното събрание. Протестът е заради опасността

...
Камиони блокираха бул. Цар Освободител пред Народното събрание. Протестът е заради опасността
Коментари Харесай

Протест на жълтите павета - камиони блокираха движението

Камиони блокираха бул. " Цар Освободител " пред Народното събрание. Протестът е заради опасността от настъпване на неспособност за Агенция " Пътна инфраструктура “ за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. Днес от Българската браншова камара " Пътища " излязоха с позиция, в която се споделя, че в случай че казусът не бъде решен следват митинги.

" Парите за ремонт на пътищата са пленник на решението на избора за началник на Българска народна банка “, счита министърът Гроздан Караджов. Той се срещна с протестиращите пред постройката на Народното събрание.

Според него бламирането на точката за гласоподаване на бюджета на АПИ в зала и неналичието на депутати на правната комисия, която трябваше да разиска парите за ремонтите, са целеустремено блокиране.

" Не може политически пазарлъци да стоят на пътя на поддържането на републиканската пътна мрежа. Нямаме инструмент, с който да ремонтираме и една дупка на пътя “, сподели Караджов.

Той загатна, че може би се чака Любомир Каримански да отдръпна кандидатурата си за гуверньор на Българска народна банка, с цел да бъдат позволените парите за поправки.

" Правителството е длъжно да си влезе в ролята и да вземе това решение “, сподели той.

Той добави, че сумите, които се дължат на строителните компании са големи и би трябвало да се разплати най-малко 50% от сумата, с цел да имат сигурност и да стартират с ремонтните действия. " Договорите за 710 млн. лв. са били надвишени до 1 милиарда и 100 млн. лв., аз съм заварил това и не нося виновност “, сподели той.

За ремонт са заложени над 200 сектора в цялата страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР